17-04-2013 7:00

Als architecten op zoek zijn naar informatie dan betreft het met name (technische) productinformatie, zo blijkt uit de Architectural Barometer. De informatie die door de fabrikanten wordt opgestuurd wordt erg selectief gelezen. Italiaanse architecten zijn het meest geïnteresseerd in informatie over plafondsystemen, terwijl de Britten en Duitsers de voorkeur geven aan informatie over isolatie. Informatie over verwarming, koeling en ventilatie is het meest interessant voor Franse en Nederlandse architecten. Dit zijn enkele van de conclusies van het Q4 2012 rapport van de European Architectural Barometer, een elk kwartaal terugkerend onderzoek onder 1.400 architecten in Europa.

 

Email nieuwsbrieven, catalogi, productbrochures en samples zijn slechts enkele voorbeelden van de marketingmaterialen die architecten ontvangen van fabrikanten. Door het grote aanbod aan productinformatie kiezen architecten ervoor om selectief te werk te gaan en kiezen ze enkel de producten waarin ze echt geïnteresseerd zijn. Arch-Vision heeft onderzocht welke verschillende type media er momenteel gebruikt worden door architecten en in welke mate de verschillende bronnen ook daadwerkelijk gelezen worden. De gemiddelde Duitse architect is geïnteresseerd in twee product types, terwijl hun collega’s in de andere landen over het algemeen slechts in één productgroep interesse tonen. De Spaanse architecten hebben geen duidelijke voorkeur voor een bepaalde productgroep. De scores voor gevelmaterialen, isolatie en verwarming, koeling en ventilatie vertonen onderling weinig verschillen en liggen allen tussen 13 en 14 procent. Er zijn wel producten die van architecten uit alle zeven landen aandacht krijgen. In de UK, Duitsland en Spanje zijn de isolatiematerialen het meest genoemd als product waarover architecten lezen. Gevelsystemen en verwarming, koeling en ventilatiesystemen zijn de andere twee type producten waarin Europese architecten geïnteresseerd zijn. Plafondsystemen blijken vooral voor Italiaanse architecten van belang. Zij noemden deze productgroep als nummer één antwoord.

 

Deze en vele andere resultaten en ontwikkelingen in de Europese bouwsector zijn terug te vinden in de European Architectural Barometer, een internationaal onderzoek onder 1.400 architecten in Europa. Dit onderzoek wordt door Arch-Vision vier keer per jaar uitgevoerd in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, de UK, Nederland en België. Naast indicatoren om toekomstige Europese bouwvolumes te voorspellen, wordt elk kwartaal een thema behandeld. In het vierde kwartaal van 2012 was dit Orientation & Media Consumption. ‘Architecten zijn een waardevolle bron ter voorspelling van toekomstige bouwvolumes, zij zijn eveneens sterk bepalend voor de wijze waarop en met welke materialen er gebouwd wordt’, aldus Arch-Vision.

 

Meer informatie: www.arch-vision.eu

<< April 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nieuwsbrief

Vul hier uw email adres in om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief

Contact

Marconistraat 7a

6372 PN Landgraaf

T. 045 - 531 1413

F. 045 - 532 1616

Kantoor en showroom is ook op zaterdag open van 09.00 - 13.00 uur!

 

info@vanooyen.com