Subsidie op HR++ beglazing vanaf 15 sept
01-09-2016 19:00

Subsidie op HR++ en triple glas met “Subsidieregeling energiebesparing eigen huis”

 

Met de publicatie in de Staatscourant  op 1 september 2016 van de “subsidieregeling energiebesparing eigen huis” is de eerste reeks van subsidiemaatregelen aangekondigd die onderdeel uitmaken van de ruim 60 miljoen subsidie die beschikbaar wordt gesteld voor energiebesparende maatregelen voor de periode tot  31 december 2018 en onderdeel is van het afgesloten energieakkoord in 2013.

 

Met de “subsidieregeling energiebesparing eigen huis” wordt de eerste 20,5 miljoen euro van dit budget ter beschikking gesteld voor subsidie op energiebesparende maatregelen voor bestaande woningen van particuliere woningeigenaren (15 miljoen) en VvE’s met koopwoningen (5,5 miljoen), voor de periode van  15 september 2016 tot 1 maart 2017.

 

De subsidieregeling omvat een pakket van energiebesparende maatregelen waaruit de woningeigenaar kan kiezen. Indien de woningeigenaar minimaal 2 soorten energiebesparende maatregelen laat uitvoeren, dan kan er subsidie aangevraagd worden. De maatregelen zijn spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloer- of bodemisolatie en hoog rendements glas. Aan de maatregelen zijn prestatie-eisen gesteld, zo geldt voor de vervanging van glas dat minimaal HR++ beglazing met een Ug-waarde van 1,2 W/m²K of lager moet worden toegepast en voor triple beglazing moet de Ug-waarde 0,8 W/m²K of lager zijn. De subsidie die verstrekt wordt voor HR++ beglazing is €35,- per m² vervangen glas en voor triple €45,- per m². Per woningtype worden er eisen gesteld aan het minimaal totaal te vervangen oppervlak voor elke maatregel om in aanmerking te komen voor de subsidie.

 

In onderstaande tabel staat een overzicht van de maatregelen, de minimale prestatie-eis, het benodigd aantal m² en het subsidiebedrag per m².

 

 

Het is dus niet mogelijk om subsidie aan te vragen voor alleen het vervangen van het bestaande glas voor hoog rendements glas (HR++ of Triple). Er dient minimaal nog één extra maatregel gekozen worden.

 

Naast deze maatregelen kan er nog  subsidie aangevraagd worden voor  aanvullende energiebesparende maatregelen die bovenop de reeds minimaal 2 gekozen maatregelen komen. Aanvullende maatregelen zijn bijvoorbeeld; de vervanging van bestaande deuren in de gevel voor isolerende deuren een U-waarde van maximaal 2,0 W/m²K en/of vervanging van kozijnen voor isolerende kozijnen met een maximale isolatiewaarde van 1,5 W/m²K  indien men kiest voor triple glas (dat voor het eerst wordt toegepast). Voor de vervanging van de deuren ontvangt een eigenaar €120 per m² deuroppervlak subsidie en voor de toepassing van de isolerende kozijnen voor het triple glas € 45,- per m² triple glasoppervlak.

 

Een wijziging ten opzichte van eerdere subsidies op isolatieglas is dat de subsidieaanvraag door de woningeigenaar vooraf aangevraagd moet worden. Bij de aanvraag moet een voor akkoord getekende offerte zitten van een  bedrijf die de werkzaamheden gaat uitvoeren inclusief een opname door het bedrijf van het aantal m² en met vermelding van de uit te voeren maatregelen. De woningeigenaar stuurt ook een ondertekende verklaring mee dat hij na goedkeuring  de maatregelen ook daadwerkelijk zal uitvoeren. De maatregelen moeten dan binnen 4 maanden na de subsidiebeschikking  worden gerealiseerd.

 

LET OP:  Hier zal steekproefsgewijs op gecontroleerd worden !!!

 

Volgens de Rijksoverheid weerspiegelen de genoemde subsidiebedragen  ongeveer  20% van de investeringskosten van de maatregelen indien uitgevoerd door een  kwalitatief en prijstechnisch goed bedrijf.

 

De subsidieverstrekking geldt zolang het beschikbare bedrag nog niet is verbruikt. Indien het aantal aanvragen het maximale subsidiebedrag overschrijdt zal gekeken worden naar de datum van aanvraag, waarbij de volgorde van ontvangst telt. Vanaf 15 september zal het digitale loket voor de aanvragen geopend zijn op www.RVO.nl. Daar zullen dan ook de benodigde invulformulieren voor zowel eigenaar als uitvoerende partijen te downloaden zijn.

<< September 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Nieuwsbrief

Vul hier uw email adres in om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief

Contact

Marconistraat 7a

6372 PN Landgraaf

T. 045 - 531 1413

F. 045 - 532 1616

Kantoor en showroom is ook op zaterdag open van 09.00 - 13.00 uur!

 

info@vanooyen.com